Pannenkoeken

Met pannenkoeken maak je bijna iedereen blij. Vandaar dit basis recept voor pannenkoeken. De pannenkoeken zijn heerlijk met suiker, stroop of vers fruit. Met dit recept kan je 15-20 pannenkoeken bakken. Voor deze pannenkoeken heb ik gewone bloem gebruikt. Wil je pannenkoeken die meer vullen gebruik dan volkorenbloem. Veel plezier met bakken en natuurlijk daarna met opeten!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Doe de bloem met het zout in een kom en meng door elkaar.

  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix door elkaar. 

  • Schenk de melk langzaam bij de bloem.

  • Blijf continu mixen tot je een glad beslag hebt.

  • Verwarm een koekenpan met een klontje roomboter op hoog vuur op het fornuis.

  • Zorg dat de pan goed warm is voor je het beslag erin schenkt.

  • Schep met behulp van een soeplepel beslag in de pan.

  • Draai met de pan zodat het beslag gelijkmatig verdeeld over de bodem van de pan.

  • Draai de pannenkoek om als de ene kant bruin is.

  • Laat de andere kant ook bruin bakken.

  • Schep de pannenkoek uit de pan op een bord.

  • Doe weer een klontje boter in de pan en laar smelten. 

  • Schep weer een lepel beslag in de pan, enz. enz. tot al het beslag op is. 

 

  • Ik zet het bord waarop ik de pannenkoeken bewaar altijd op een pan met kokend water. Ik leg een deksel over de pannenkoeken zodat ze warm blijven.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil