Panna cotta met aardbeiensaus

Panna cotta is een recept wat al heel lang op mijn lijstje stond om te maken. Het is een Italiaans recept waarmee je een heerlijk toetje maakt. Het recept is zeer eenvoudig en snel te maken. Ik voegde aan de panna cotta vanille extract toe voor meer smaakt. De aardbeienpuree die ik over de panna cotta serveerde smaakte er ook heerlijk bij. Ik serveerde de panna cotta in een mooi glas. Met dit recept kan je 2-3 desserts maken.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Doe de slagroom met de suiker in een pan.
  • Breng al roerend aan de kook.
  • Als de slagroom kookt haal je het van het vuur.
  • Voeg de vanille extract toe en meng door de room.
  • Los de gelatine op in de warme slagroom.
  • Verdeel het slagroom mengsel over de glaasjes.  
  • Laat de panna cotta 3-4 uur opstijven in de koelkast.

 

  • Pureer de aardbeien tot er geen stukjes meer inzitten.
  • Verdeel de aardbeienpuree over de panna cotta.
  • Strooi er hartjes sprinkles over en serveer. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil