Ingrediënten
- Chorizo worst
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- ¼ tl gerookte paprikapoeder
- 1 blikje tomatenstukjes
- 170 gr. paellarijst
- 700 ml groentebouillon
- 250 gr. gemengde zeevruchten
- 150 gr. doperwten
- ½ rode paprika
- ½ bosje peterselie

Paella is een Spaans gerecht met rijst. Paella staat af en toe bij ons op het menu. We vinden het erg lekker. Ik maak de paella met chorizo en gemengde zeevruchten. Ik serveer de paella altijd met een paar stukjes citroen. Het citroensap smaakt heerlijk bij de paella. Heb je geen peterselie in huis dan kan je de paella ook prima zonder peterselie serveren. Dit recept is voor ongeveer 4 personen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Snij ⅓ deel van de chorizo in blokjes.
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
- Schenk een scheutje olijfolie in een hapjespan en laat de olie warm worden.
- Voeg de chorizo toe aan de pan en bak de worst 4-5 min. terwijl je af en toe omschept.
- Voeg de ui, knoflook en paprikapoeder toe aan de pan en bak 3 min. mee.
- Voeg de tomatenstukjes toe en meng alles door elkaar.
- Voeg de rijst en bouillon toe en meng door elkaar.
- Breng het geheel aan de kook en laat 16 min. zachtjes doorkoken. Roer af en toe door het gerecht.
- Snij de paprika in stukjes.
- Voeg de zeevruchten, erwten en paprika toe.
- Laat het gerecht nog 4-5 min. zachtjes doorkoken.
- Hak de peterselie grof.
- Strooi voor serveren de peterselie over de paella.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil