Paascupcakes met een verrassing

Dit recept van de paascupcakes met een verrassing in het midden heb ik speciaal gemaakt voor de kinderen van school. Bijna bij elke stap is een foto zodat je precies weet wat je moet doen. Met dit recept maak je 12 cupcakes. Zorg ervoor dat je de roomboter ruim voor je begint met bakken uit de koelkast haalt zodat de boter heel zacht is. 

Je wilt vast weten wat de verrassing is de cupcake is, toch? In de cupcake verstoppen we een paaseitje en gekleurde spikkels, leuk hè? Heb jij ook al zin om deze lekkere cupcakes te maken? Veel plezier en misschien zie ik wel wat foto´s verschijnen van jullie mooie cupcakes.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Was eerst je handen.

  • Zorg dat je werkblad schoon is.

  • Zet alle spullen die je nodig hebt klaar.

  • Je begint met het maken van de cupcakes:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Zet de cupcakevormpjes in een muffinvorm of op een bakplaat. 

cupcakes
  • Doe de boter, kristalsuiker en vanillesuiker in een kom.

  • Mix tot alles goed door elkaar gemengd is.

  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het volgende ei pas toe als het andere ei goed door het beslag is gemengd.

  • (Het beslag ziet er nu een beetje gek uit, alsof het geschift is maar dit komt goed zodra het zelfrijzend bakmeel erdoor zit)

cupcake beslag
  • Voeg het zout toe. (een snufje zout is een beetje zout dat je tussen duim en wijsvinger kan houden)

  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix door elkaar.

cupcake beslag
  • Verdeel het beslag over de vormpjes. Het is handig om het beslag met 2 lepels te verdelen over de vormpjes.

cupcakes
  • Bak de cupcakes 20-25 min. in de oven.

  • Wil je weten of de cupcakes gaar zijn? Prik met een satéprikker in de cupcake. Blijft er geen beslag van de cupcake aan kleven dan is de cupcake gaar.

  • Gebruik een ovenwant of pannenlappen om de cupcakes uit de oven te halen. (laat dit doen door een volwassene)

cupcakes

Haal de cupcakes uit de muffinvorm en laat ze afkoelen.

cupcakes
  • Je gaat nu de crème maken:

  • Doe de boter in een kom.

  • Mix de boter 8-10 min. Schraap de boter af en toe van de kant af. 

botercrème
  • Voeg de hazelnoot pasta toe en mix nog 3 min. door elkaar.

  • Doe de crème in een spuitzak. Heb je ook een spuitmondje thuis? Knip dan de punt van de spuitzak en doe het spuitmondje in de spuitzak.

spuitzak

Hang de spuitzak in een groot glas of maatbeker. Vouw de rand van de spuitzak om het glas/maatbeker.

spuitzak

Schep de crème in de spuitzak.

spuitzak
  • Vouw de rand van de spuitzak omhoog en draai de spuitzak dicht.

  • Laat de spuitzak met crème op het aanrecht staan tot je zo verder gaat met de cupcakes. 

 

  • Als de cupcakes koud zijn ga je verder.

  • Schep met een theelepel een beetje cake uit de cupcake zodat er een gaatje ontstaat. 

cupcakes
  • Leg een paaseitje in dat gaatje.

  • Strooi spikkels rondom het paaseitje.

cupcakes
  • Doe dit bij alle cupcakes.

  • Pak nu de spuitzak erbij.

  • Spuit op elke cupcake een beetje crème.

cupcakes
  • Leg 2 paaseitje op de crème. 

  • Doe dit ook bij alle cupcakes.

  • Je cupcakes zijn klaar, eet smakelijk!

  • Vergeet natuurlijk niet om alles op te ruimen in de keuken. 

cupcakes

 

Groetjes, juf Willianne