Oven donuts met citroen en zwarte bes

Al langere tijd was ik van plan om donuts te maken. Toen ik dit recept tegen kwam op de site van de kokende zussen was ik gelijk enthousiast. Ik ben het gaan uitproberen en deze donuts zijn erg lekker. Ze smaken wel wat anders dan de donuts uit de winkel maar zeker niet minder lekker. Je hebt voor dit recept wel een donut vorm nodig. Ik heb het recept ook een klein beetje aangepast want ik vond dat je de citroen anders nauwelijks proeft.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Vet de donut vorm in.

  • Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.

  • Zeef de bloem boven een kom. Voeg de baking soda en bakpoeder toe en roer door elkaar.

  • Mix in een andere kom de roomboter, ei, magere yoghurt, citroenrasp, citroensap, kristalsuiker en basterdsuiker door elkaar tot een egaal mengsel.

  • Voeg het bloemmengsel toe aan het andere mengsel. Meng goed door elkaar tot een egaal beslag.

  • Doe het beslag in een spuitzak.

  • Spuit de bakvorm voor 2/3 vol.

  • Doe de donut vorm in de oven en bak 10-15 min. tot de donuts mooi bruin zijn.

  • Haal de donuts uit de vorm en laat afkoelen.

  • Vet de vorm opnieuw in en vul opnieuw met het beslag. Bak vervolgens weer af in de oven.

 

  • Doe de poedersuiker met de melk en jam in een kom en klop met een garde door elkaar.

  • Als de donuts zijn afgekoeld, doop ze in het glazuur.

 

donuts

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil