Oranje tompoucen

Oranje tompoucen met sinaasappelsmaak. De tompoucen bestaan uit krokante laagjes bladerdeeg die gevuld zijn met banketbakkersroom en slagroom. Maak de tompoucen niet te lang voordat je ze gaat eten want van word het bladerdeeg is minder krokant. Met dit recept maak je 4 tompoucen.  

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de plakjes bladerdeeg doormidden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg zodat het niet teveel rijst in de oven.
  • Bak de bladerdeeg plakjes in 12-15 min. gaar.
  • Laat het bladerdeeg afkoelen op een rooster.

 

  • Was de sinaasappel en rasp de schil ervan af.
  • Meng de sinaasappelschil door de banketbakkersroom.
  • Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.
  • Doe de slagroom in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Doe de poedersuiker in een schaaltje. 
  • Snij de sinaasappel doormidden en voeg 2 el sap toe aan de poedersuiker.
  • Voeg de oranje kleurstof toe en meng door elkaar tot je een egaal oranje glazuur hebt.
  • Dompel een stukje bladerdeeg in het glazuur zodat de bovenkant bedekt is met glazuur. 
  • Herhaal dit met nog 3 stukjes bladerdeeg.
  • Spuit op de andere plakjes bladerdeeg een laagje banketbakkersroom.
  • Spuit daarop een laagje slagroom.
  • Zet het stukje bladerdeeg met de glazuur kant naar boven op de slagroom.
  • Spuit een toef slagroom op de bovenkant van de tompouce.
  • Bewaar de tompoucen in de koelkast tot gebruik. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil