Oranje soesjes

Wie kent de oranje soezen uit de winkel/bakkerij rondom koningsdag niet. Ik denk dat de meeste mensen ze wel eens hebben gegeten. Ik vind deze zelfgemaakte soesje veel lekkerder dan die uit de winkel. Ik heb de soesjes gevuld met sinaasappelbavarois. Ik heb de soesjes een mooi oranje glazuur gegeven. Ik gebruikte deze keer een kant en klare glazuur van dr. oetker. Zo zien deze soesjes er goed uit. Met deze soesjes ben je helemaal klaar voor koningsdag of een andere dag natuurlijk. Dit recept is voor 20-25 soesjes. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Maak eerst de vulling: 
  • Week de gelatine in koud water.
  • Schenk de sinaasappelsap in een kom.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig. 
  • Los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje.
  • Schep 3-4 el sinaasappelsap door de gelatine en meng goed door elkaar.
  • Meng de gelatine door de sinaasappelsap en meng goed door elkaar.
  • Spatel de slagroom door de sinaasappelsap. 
  • Schep de vulling in een spuitzak en zet voor 3-4 uur in de koelkast tot de vulling is opgesteven. 

 

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Doe de melk, water, boter en zout in een pan. 
  • Smelt de boter voor het mengsel kookt. 
  • Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1x toe. Roer goed door. 
  • Zet de pan terug op het vuur en blijf 2-3 min. roeren zodat de bloem kan garen. (Dit maakt een sissend geluid en het blijft een beetje aan de bodem plakken.)
  • Doe het deeg in een kom en roer even los. 
  • Laat het deeg vervolgens een paar minuten rusten.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het deeg goed door.
  • Als het deeg goed vloeibaar is (niet te want dan kan je het niet spuiten) doe je het in een spuitzak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Spuit soezendeeg op de bakplaat in cirkels van 2-3 cm doorsnee. Hou genoeg afstand want de soezen worden groter in de oven. 
  • Bak de soezen in ongeveer 25-30 min. gaar. 
  • Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Maak een sneetje in de onderkant van de soesjes.
  • Knip de punt van de spuitzak af en vul de soesjes met de bavarois.
  • Verdeel de glazuur over de soesjes.
  • Spuit eventueel nog een toefje bavarois op de bovenkant van elke soesje. 
  • Bewaar de soesjes in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil