Opgerolde cake met aardbeiencurd en slagroom

Dit recept van opgerolde cake is niet lastig te maken en het ziet er altijd leuk uit. In combinatie met de aardbeiencurd en de slagroom is het een heerlijke cake. Van de opgerolde cake kunnen 8-10 personen eten. Deze cake is ook erg lekker met verse aardbeien. Je snijd de aardbeien in plakjes en legt ze op de slagroom. Daarna rol je de cake op. Decoreer de bovenkant eventueel met verse aardbeien.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Smelt de boter en laat een beetje afkoelen.

  • Klop de eieren met 95 gr. suiker luchtig.

  • Zeef de bloem in 2x boven het eiermengsel en spatel voorzichtig door elkaar.

  • Spatel de gesmolten boter door het mengsel.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Giet het beslag op de bakplaat en strijk dun en gelijkmatig uit.

  • Bak de biscuit 6-10 min. gaar en bruin.

  • Leg ondertussen een schone theedoek op het aanrecht.

  • Strooi een laagje poedersuiker over de theedoek.

  • Haal de biscuit uit de oven en leg de biscuit op de theedoek. (het bakpapier naar de bovenkant)

  • Haal voorzichtig het bakpapier eraf.

  • Rol de theedoek op en laat de biscuit in de theedoek afkoelen.

 

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.

  • Rol de biscuit uit de theedoek.

  • Strijk de slagroom over het biscuit maar laat aan 1 korte kant een rand van een paar cm zonder slagroom.

  • Verdeel met een lepel de aardbeiencurd over de slagroom.

opgerolde cake met aardbeiencurd en slagroom
  • Strijk de aardbeiencurd met behulp van een mes netjes en gelijkmatig uit.

  • Rol de biscuit op. (begin aan de korte kant waar slagroom zit)

  • Leg de biscuit op een bord.

  • Strooi poedersuiker over de opgerolde cake.

  • Doe wat aardbeiencurd in een spuitzak en spuit dunnen streepjes curd over de opgerolde cake.

opgerolde cake met aardbeiencurd en slagroom

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil

Delen

Bekijk ook