Oosters gemarineerde varkenshaas

Ik kwam dit recept tegen op de site lovemyfood.nl. Ik las het door en was gelijk enthousiast over het recept. Ik heb het uitgeprobeerd en het is echt heel lekker. Heerlijk met gebakken aardappels erbij. Ik heb dit recept al een aantal keer gemaakt toen ik visite had en die waren ook enthousiast over dit recept. Dus hou je van varkenshaas, zeker een keer uitproberen!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Meng in een schaal de ketjap, sojasaus, 2 el honing, knoflookpoeder, korianderpoeder, uienpoeder, gemberpoeder en de sesamzaadje door elkaar.

  • Leg de varkenshaas in de marinade. Draai de varkenshaas een paar keer rond zodat alle kanten van de varkenshaas bedekt zijn met marinade.

  • Doe plasticfolie over de schaal en laat een paar uur in de koelkast staan.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Haal de varkenshaas uit de marinade en leg in een ovenschaal. (Marinade niet weg gooien)

  • Doe de varkenshaas in de oven. Laat in ongeveer 25 min. gaar worden.

  • Draai de varkenshaas halverwege een keer om.

  • Bestrijk de varkenshaas als deze 15 min. in de oven zit met 1 el honing.

     

  • Laat de marinade intussen inkoken tot een stroperige saus.

  • Snij de lente uitjes in dunne ringen.

  • Haal de varkenshaas uit de oven en snij in plakken.

  • Verdeel de marinade en de lente uitjes over het vlees.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil