Ontbijttaart met Griekse yoghurt en blauwe bessen

Hoe leuk is dat, een taart om mee te ontbijten! Krijg je gasten of heb je zin in een uitgebreid ontbijt dan mag een lekkere ontbijttaart natuurlijk niet ontbreken. Ik had al een tijdje een idee in mijn hoofd om een ontbijttaart te gaan maken. Ik had wat ideeën genoteerd en uiteindelijk is dit het resultaat. Nu moet ik zeggen dat de taart erg lekker is en je kan er met veel mensen van eten. De taart is voor ongeveer 10 personen. Ik gebruikte een langwerpige taartvorm van 36x13 cm. Heb je niet zo'n vorm dan kan je de taart natuurlijk ook gewoon in een springvorm maken.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Smelt de boter in een pannetje. 

  • Doe de havermout met de abrikozen in een hakmolentje en maal fijn.

  • Voeg de ahornsiroop en boter toe en maal nogmaals door elkaar. 

  • Vet de bakvorm licht in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

  • Verdeel het havermout mengsel over de bodem van de bakvorm en duw aan.

  • Zet de bakvorm in de koelkast terwijl de de vulling maakt.

  • Week de blaadjes gelatine in koud water.

  • Pureer de blauwe bessen.

  • Meng de blauwe bessen met de Griekse yoghurt.

  • Voeg de honing toe en meng door elkaar.

  • Los de gelatine op in een pan.

  • Schep 2-3 el Griekse yoghurt door de gelatine en meng goed door elkaar.

  • Meng de gelatine door het Griekse yoghurt mengsel. 

  • Schenk de vulling in de bakvorm en laat de ontbijttaart 3-4 uur opstijven.

 

  • Snij de taart in stukken.

  • Schep op elk stukje een lepeltje Griekse yoghurt en decoreer met blauwe bessen. 

ontbijttaart met Griekse yoghurt en blauwe bessen

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil