Ontbijtmuffins met pruimen

Ik mag graag wat lekkers maken voor het ontbijt/lunch. Ik had nog wat pruimen in de koelkast liggen en die moesten op. Ik heb dit recept gemaakt en ik vond de muffins werkelijk heerlijk! Als je de muffins goed verpakt kan je ze een paar dagen bewaren. Het recept is voor 8 muffins.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Halveer de pruimen en verwijder de pit.

  • Snij de pruimen in stukjes. 

  • Doe de honing in een koekenpan en verwarm deze.

  • Voeg de pruimen en kaneel toe en bak al omscheppend 2-3 min. op middelhoog vuur.

  • Haal de pan van het vuur en laat de pruimen een beetje afkoelen. 

  • Pureer de banaan.

  • Hak de walnoten grof.

  • Meng de melk, het ei en de bananenpuree door elkaar.

  • Spatel het zelfrijzend bakmeel door het bananen mengsel. 

  • Voeg de walnoten toe en meng door elkaar.

  • Voeg de pruimen met vocht en al toe aan het beslag en spatel rustig door elkaar.

  • Bekleed de muffinvorm met cupcakevormpjes.

  • Schep het beslag in de vormpjes tot ze ongeveer voor ⅔ gevuld zijn.

  • Bak de muffins 20-22 min. in de oven.

 

  • Controleer met behulp van een satéprikker of de muffins gaar zijn.

  • Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil