Ingrediënten
- 50 gr. zonnebloemolie
- 1 ei
- 100 ml ahornsiroop
- 125 gr. magere kwark
- 90 gr. volkorenmeel
- Snufje zout
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 15 gr. lijnzaad
- 40 gr. zonnebloempitten
- 1 appel
- 70 gr. blauwe bessen

Het ontbijt is een belangrijke maaltijd en ik maak in het weekend nog wel eens iets lekkers voor het ontbijt. Zo ook deze keer. Ik heb heerlijke muffins gemaakt met kwark, appel en blauwe bessen. De muffins zijn makkelijk te maken en smaken heerlijk. De binnenkant van de muffins blijft iets vochtig door de appel en blauw bessen. Met dit recept maak je 6 muffins.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de zonnebloemolie, ei, ahornsiroop en magere kwark in een kom en meng door elkaar.
- Doe in een andere kom het volkorenmeel, zout, bakpoeder, kaneel, lijnzaad en zonnebloempitten en meng door elkaar.
- Voeg het zonnebloem/kwark mengsel toe aan het volkorenmeel en meng door elkaar.
- Was de appel en dep droog.
- Rasp de appel met een grove rasp.
- Voeg de appel toe aan het beslag en spatel door elkaar.
- Spatel de blauwe bessen door het beslag.
- Zet 6 papieren cupcakevormpjes in een muffinvorm.
- Verdeel het beslag over de vormpjes.
- Bak de muffins in 40-45 min. gaar en bruin. (controleer met een satéprikker of ze goed zijn)
- Laat de muffins afkoelen op een rooster.
- Bewaar de muffins in een afgesloten luchtdichte bak. De muffins kan je 2 dagen bewaren.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil