Ontbijtkoekjes met havermout

Ik eet graag koekjes. Deze koekjes heb ik gemaakt voor het ontbijt of de lunch. Hoe leuk en lekker is dat, koekjes bij je ontbijt of lunch. Het zijn dus gezonde koekjes die erg lekker smaken. Deze koekjes zijn ook ideaal om mee te geven in de broodtrommel van je kind of in je eigen broodtrommel natuurlijk. Met dit recept maak je zo´n 15 koekjes. Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel. De koekjes blijven een aantal dagen goed maar zijn dagvers het lekkerst.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Wel de pruimen 10 min. in lauw-warm water.
  • Laat de pruimen uitlekken.
  • Snij de pruimen in kleine stukjes.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pel de bananen. Prak de bananen fijn.
  • Hak de pecannoten grof.
  • Meng de kaneel, vanille extract en de olijfolie met de banaan.
  • Meng de havermout met de pruimen, rozijnen en de pecannoten. 
  • Meng het bananen/olijfolie mengsel door de havermout.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Vorm 15 koekjes van het beslag.
  • Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in 20-25 min. gaar en bruin.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil