Ingrediënten
- 75 gr. havermout vlokken
- 75 gr. amandelen
- 150 gr. verse dadels
- 2 el water
- Griekse yoghurt
- Blauwe bessen
- Honing
- 10 amandelen

Lekker uitgebreid ontbijten vind ik heerlijk om te doen. Het liefst met een tafel vol lekkers. Deze ontbijt taartjes staan absoluut mooi op je ontbijttafel en het voordeel is dat ze ook nog eens gezond zijn. Ik serveer deze taartjes meestal met blauwe bessen maar je kan natuurlijk allerlei soorten fruit toevoegen aan deze heerlijke taartjes. De bakjes (bodem en rand) kan je vooraf maken en in de koelkast bewaren, je kan ook gelijk doorgaan en serveren. Het recept is voor 4-5 taartjes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Schep havermout vlokken en amandelen in een hakmolentje.
- Haal de pitten uit de dadels en voeg toe aan het hakmolentje.
- Maal alles door elkaar tot het redelijk fijn is.
- Voeg het water toe en maal nogmaals kort door elkaar.
- Leg een (bak)ring om het bord.
- Schep 2-3 el van het mengsel uit het hakmolentje in de ring en maak een bakje met behulp van een glas.
- Verwijder de ring voorzichtig en maak zo alle andere bakjes van het mengsel uit het hakmolentje.
- Als je de taartjes op een later tijdstip wilt eten, dan zet je de bakjes in de koelkast.
- Wil je de taartjes direct serveren:
- Vul de taartjes met Griekse yoghurt.
- Versier de taartjes met blauwe bessen.
- Drizzle honing over de taartjes.
- Hak de amandelen fijn en strooi over de taartjes.
- Serveer direct.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil