Ontbijt bakjes met havermout en blauwe bessen

In het weekend vindt ik het leuk om wat extra's te maken met het ontbijt. Ik maak wel vaker wat met havermout. Het is voedzaam en lekker. De bakjes zijn eenvoudig te maken zowel 's morgens als de dag ervoor. Ik maakte ze een dag van te voren en bewaarde ze goed luchtdicht. Dit ging prima en ze smaakten in combinatie met Griekse yoghurt erg lekker.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden

  • Doe het tarwemeel, havermout, stroop, boter en een snufje zout in een kom. Kneed alles goed door elkaar.

  • Smeer een cupcakevorm in met boter of olie. Strooi er wat tarwemeel in. (de bakjes haal je er straks makkelijker uit)

  • Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en verdeel die stukken over de cupcakevorm.

  • Duw het deeg goed aan zodat er een bakje ontstaat.

ontbijt bakjes
  • Bak het geheel ongeveer 8 minuten in de oven.

  • Laat de bakjes afkoelen in de vorm.

  • Als de bakjes afgekoeld zijn haal je ze voorzichtig uit de vorm.

  • Doe een paar eetlepels Griekse yoghurt in de bakjes, strooi er blauwe bessen op en eventueel wat honing.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil