Olijven-tomatenbroodjes

Deze olijven-tomatenbroodjes zijn heel snel te maken. Deze broodjes hoeven niet te rijzen en dat scheelt natuurlijk veel tijd. Ik eet deze broodjes graag bij een kopje soep, op een borrelplankje of bij de bbq. Je bakt deze broodjes in een grillpan. Het recept is voor 4 broodjes, je kan het recept makkelijk verdubbelen.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Doe het zelfrijzend bakmeel, kwark, zeezout en olijfolie in een kom en mix met een deeghaak tot een deeg.
  • Kneed eventueel nog even door met de hand.
  • Snij de olijven en zongedroogde tomaatjes in fijne stukjes.
  • Voeg de rozemarijn, olijven en tomaatjes toe aan het deeg en kneed door het deeg. 
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken.
  • Strooi een beetje bloem op je werkblad en stuk de broodjes plat tot een dikte van ongeveer 1 cm. 
  • Verwarm een grillpan op het fornuis.
  • Bestrijk de broodjes ligt met olijfolie en bak de broodjes in de grillpan.
  • Bak de broodjes ongeveer 5 min. per kant.
  • Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
  • Serveer de broodjes dezelfde dag nog.

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil