Oliebollen

Ik denk dat de meeste mensen wel een oliebol lusten. Deze oliebollen heb ik gevuld met krenten en rozijnen. Ik bak oliebollen altijd in een frituurpan omdat die de temperatuur goed constant houd. Serveer de oliebollen op een grote schaal en bestrooi royaal met poedersuiker. Eet smakelijk!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Doe de krenten en rozijnen in een kom.

  • Voeg lauw-warm water toe zodat de krenten en rozijnen net onder water staan.

  • Laat ze 30 min. wellen.

 

  • Smelt de roomboter en laat een beetje afkoelen.

  • Schenk de krenten en rozijnen in een zeef en laat uitlekken. 

  • Dep de krenten en rozijnen droog met keukenpapier.

 

  • Verwarm de karnemelk tot 20 graden.

  • Doe de karnemelk in een ruime kom. 

  • Voeg de boter, suiker, gist en het ei toe en meng door elkaar.

  • Voeg het zout toe en meng door elkaar.

  • Zeef de bloem boven het karnemelk mengsel en spatel de bloem er rustig door.

  • Spatel de krenten en rozijnen door het beslag.

  • Dek de kom af met plasticfolie of een vochtige theedoek en laat 1-1,5 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.

 

  • Verwarm de olie in een (frituur)pan tot 180 graden.

  • Schep met behulp van twee lepels hoopjes beslag in de hete olie.

  • Bak de oliebollen in 5 min. mooi bruin. Keer halverwege de tijd de oliebollen om zodat ze aan beide kanten mooi bruin worden. 

  • Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

  • Bestrooi de oliebollen met poedersuiker voor het serveren. 

oliebollen

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil

 

Delen