Notengebakjes

Als ik veel tijd heb kijk ik graag naar 24 kitchen. Ik keek vaak naar het programma Rudolph’s bakery. Dit recept komt ook hier vandaan. Ik heb de notengebakjes al vaak gemaakt en het ze blijven lekker. De smaak is heerlijk en het ziet er ook mooi uit. Je moet er wel even de tijd voor nemen maar dan heb je ook wat. In dit recept zit een frangipane vulling. Dit klinkt misschien ingewikkeld maar dat is het niet. Frangipane is een mengsel van amandelen, suiker, boter en ei door elkaar gemengd. Voor dit recept gebruik ik losse gekartelde bakvormpjes maar het kan natuurlijk ook in andere vormpjes. Veel plezier met het maken van de notengebakjes!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Doe de bloem met het zout in een kom.

  • Maak een kuiltje in de bloem en voeg boter, poedersuiker en de eidooier toe.

  • Kneed door elkaar en voeg de bloem beetje bij beetje toe.

  • Kneed tot een soepel deeg.

  • Vet de bakvormpjes in en bekleed met het deeg.

  • Bewaar de bakvormpjes in de koekkast tot verder gebruik.

bodem
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Maal voor de frangipane vulling de amandelen fijn in een blender of hakmolentje.

  • Voeg de suiker toe en maal door elkaar.

  • Meng de boter door het amandel-suiker mengsel.

  • Voeg de eieren toe en meng door elkaar tot een egale massa.

  • Doe het mengsel in een spuitzak.

  • Haal de taartbodempjes uit de koelkast.

  • Knip het puntje van de spuitzak en vul de taartbodempjes met de frangipane vulling.

frangipane vulling
  • Bak de bodempjes in 20-25 gaar en bruin.

  • Laat afkoelen op een rooster.

  • Haal de bodempjes uit de vormpjes.

bodempjes
  • Laat de oven op 180 graden staan.

  • Rooster in een bakvorm bekleed met bakpapier de amandelen, hazelnoten, walnoten en pecannoten.

  • Rooster 12 min. in de oven tot ze mooi bruin zijn.

  • Laat de noten afkoelen.

 

  • Klop de boter luchtig. (8-10 min.)

  • Voeg de hazelnootpasta toe en mix goed door elkaar.

  • Doe het mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.

  • Spuit mooie toeven hazelnootcrème op de bodempjes.

met creme
  • Verdeel de noten over de gebakjes.

  • Bestrooi de gebakjes met poedersuiker

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil