Ingrediënten
- 1 rol vers taartdeeg (je kan dit in de koeling bij de supermarkt vinden)
-
2 el abrikozenjam
-
3-4 nectarines
-
2 el suiker
Ik eet graag zomerfruit zoals nectarines. Ik had nectarines op de fruitschaal liggen die een beetje hard bleven. Om zo te eten is dat niet lekker maar voor in een taart of cake zijn ze prima te gebruiken. Het is een eenvoudige taart die niet zo lastig te maken is. De taart smaakt heerlijk en ziet er ook nog eens heel mooi uit!
Instructie
Hoe maak je het:
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Vet een ronde quiche vorm goed in.
-
Rol het deeg uit en duw voorzichtig in de vorm. Duw het deeg goed aan in de rand.
-
Verdeel de abrikozenjam over de bodem.
-
Was de nectarines en snij ze doormidden.
-
Haal de pit uit de nectarines en snij in dunne partjes.
-
Leg de nectarine partjes naast elkaar in de vorm. (zie foto)
-
Strooi de suiker over de nectarines.
-
Bak de taart 20-25 min. in de oven.
-
Haal de taart uit de oven als de taart mooi bruin zien aan de rand.
-
Laat de taart afkoelen.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil