Nasi met kip

Nasi is een gerecht wat ik geregeld maak. Het is niet heel ingewikkeld en vrij snel klaar. Ik maak mijn nasi altijd met kipfilet, je kan ook kippendijfilet gebruiken. Wil je aan deze nasi nog minder werk hebben dan kan je natuurlijk ook een nasigroenten pakket uit de winkel gebruiken. Wij eten met ongeveer 3-4 personen van deze hoeveelheid nasi. Ik serveer de nasi met satésaus, kroepoek en een gebakken ei. Als ik zelf loempia´s heb gemaakt serveer ik die er ook bij. (Je kan het recept om zelf loempia´s te maken vinden op mijn blog)

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij de kip in blokjes.
  • Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • Doe een scheutje olijfolie in een wokpan en laat de olie heet worden op hoog vuur.
  • Zet het vuur wat lager en voeg de kip toe. 
  • Bestrooi de kip met zout en peper naar smaak.
  • Bak de kip in 4-5 min. bijna gaar.
  • Pel de uien en snij ze in stukjes.
  • Pers de teen knoflook uit.
  • Voeg de uien en de knoflook toe aan de kip en bak 4-5 min. terwijl je af en toe omschept. 
  • Snij de preien in ringen.
  • Snij de courgette in blokjes.
  • Snij de winterpeen in kleine blokjes.
  • Voeg de preien, tauge, courgette en winterpeen toe aan de kip en meng alles door elkaar.
  • Bak tot het (beet)gaar is.
  • Voeg de nasikruiden en de kurkuma toe en meng door elkaar. Laat 2-3 min. meebakken.
  • Voeg de ketjap manis toe en laat nog 2-3 min. garen. 
  • Serveer de nasi warm. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil