Naan

Naan is platbrood uit Azië. Het brood is heel eenvoudig te maken. Het brood hoeft niet lang te rijzen waardoor het snel op tafel staat. Het brood is heerlijk om te eten bij bijvoorbeeld curry of soep. Je kan eventueel gehakte koriander of peterselie over de naan strooien vlak voor serveren. Met dit recept maak je 8 naan broodjes. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  •  Meng de bloem, zeezout en bakpoeder door elkaar in een kom.
  • Meng in een andere kom de melk, Griekse yoghurt, ei en suiker door elkaar.
  • Voeg het melk mengsel toe aan de bloem.
  • Kneed het deeg 5 min. door. 
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 min. rusten. 

 

  • Bestrijk je werkblad met zonnebloemolie.
  • Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 8 gelijke delen.
  • Bol de deegstukjes op en rol ze uit tot een dikte van ongeveer 5 mm.
  • Bestrijk het uitgerolde deeg met een beetje olie.
  • Bak de naan 1 voor 1 in 3-4 min. in een grillpan.
  • Hou de naan goed in de gaten want het verbrand snel. 
  • Serveer de naan direct.
  • Strooi eventueel gehakte koriander of peterselie over de naan. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil