Mosterdkip uit de oven

Dit is een heerlijk kip recept uit de oven. Je bakt de kip kort aan en laat hem dan verder garen verder in de oven.  Bij deze mosterdkip zit een heerlijke saus. Ik serveer de mosterdkip graag met gekookte aardappels en spinazie. Wij vinden het zo een heerlijke combinatie. Ik maak dit recept in een pan die zowel op het fornuis als in de oven kan. Heb je niet zo´n pan dan kan je in plaats daarvan ook een ovenschaal gebruiken. Het recept is voor 3 personen.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pel de ui en snipper de ui fijn.
  • Pers de teen knoflook uit.
  • Was de tomaten en snij in partjes.
  • Snij de ansjovisfilet fijn.
  • Doe een scheutje olijfolie in een pan. 
  • Fruit de ui en knoflook in de pan. 
  • Voeg de tomaten en ansjovis toe en laat 2-3 min. mee bakken.
  • Voeg de kippenbouillon, kookroom, mosterd en tijm toe en roer goed door elkaar.
  • Breng het geheel aan de kook en laat tot de helft inkoken. 

 

  • Doe een scheutje olijfolie in een pan en laat de olie heet worden.
  • Bak de kip rondom aan. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  • Voeg de ingekookte saus toe aan de kip.
  • Zet de pan met deksel erop (heb je geen deksel gebruik dan aluminiumfolie) in de oven. 
  • Gaar de mosterdkip in 30-35 min. gaar. Verwijder de laatste 10 min. het deksel van de pan. 
  • Serveer de mosterdkip met gekookte aardappels en spinazie. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil