Mosselen met tomatensaus

Mosselen staan ieder jaar weer op het menu bij ons. Niet iedereen houdt ervan maar ik vind ze heerlijk. Ik heb deze keer een heerlijke tomatensaus gemaakt en deze saus bij de mosselen geserveerd. Het was een groot succes en het smaakte heerlijk. Ik heb de mosselen eerst in witte wijn gekookt en vervolgens geserveerd met de tomatensaus. Je kan er ook goed patat of stokbrood bij serveren. Kortom, een lekker recept dat eenvoudig te maken is. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Maak eerst de saus:
  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Pers de teen knoflook uit.
  • Schenk een scheutje olijfolie in een pan en laat de olie heet worden.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en fruit aan terwijl je af en toe omschept.
  • Voeg de tomatenblokjes en witte wijn toe aan de pan.
  • Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 15 min. doorkoken.
  • Hak de peterselie fijn. 
  • Ga ondertussen verder met de mosselen: 
  • Spoel de mosselen onder stromend water schoon. Gooi kapotte schelpen weg. Verwijder de baarden (draden) die soms aan de mosselen zitten.
  • Doe de mosselen in een grote pan.
  • Voeg de wijn en het water toe aan de mosselen.
  • Pel de ui en snij in parten.
  • Voeg de ui toe aan de mosselen.
  • Breng de pan op hoog vuur aan de kook.
  • Laat het kookvocht hoog opborrelen zodat het boven de mosselen uitkomt. 
  • Doe het deksel stevig op de pan en houd goed vast terwijl je de mosselen omschud.
  • Herhaal dit nog 2x.
  • Giet het kookvocht van de mosselen af.
  • Voor de saus:
  • Voeg de helft van de peterselie toe aan de pan en meng door elkaar.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Serveer de mosselen met de tomatensaus en patat of stokbrood. 
mosselen

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil