Ingrediënten
- 2 kilo mosselen
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 1 cm verse gember
- ½ citroen
- 1 blikje tomatenblokjes
- 400 ml kookroom
- 1 bosje koriander

Mosselen met tomaat en koriander zijn erg lekker. Je maakt een heerlijke romige saus waar je vervolgens de mosselen in kookt. Deze combinatie vonden wij erg lekker, er werd dan ook goed gegeten. Ik serveerde patat bij de mosselen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Pel de ui en snij in halve cirkels.
- Giet een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de uien op laag vuur.
- Pers de teen knoflook boven de pan en meng door de uien.
- Verwijder de schil van de gember en hak in kleine blokjes. Voeg de gember toe aan de pan.
- Pers het sap uit de ½ citroen en voeg toe aan de pan.
- Voeg de tomatenblokjes en de kookroom toe en breng de saus aan de kook.
- Laat de saus 12-15 min. inkoken op laag vuur.
- Doe ondertussen de mosselen in een bak water. Verwijder de kapotte schelpen.
- Voeg de mosselen toe aan de pan met de tomatensaus.
- Kook de mosselen 5-7 min. terwijl je de mosselen een aantal keer om schept.
- Hak de korianderblaadjes grof en strooi vlak voor serveren over de mosselen.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil