Ingrediënten
- 2 kilo mosselen
- 1 prei
- 1 ui
- 125 ml witte wijn
- Peper

Het is weer het seizoen van verse mosselen. Ik zet graag mosselen op tafel al is de rest van de familie er niet altijd blij mee. Deze keer heb ik de mosselen gekookt in witte wijn. Ik heb tijdens een vakantie in Frankrijk een aantal keer mosselen op deze manier gegeten en dat vond ik erg lekker. Thuis smaakten ze net zo lekker. Serveer de mosselen met stokbrood of patat.
Instructie
Hoe maak je het:
- Doe de mosselen in een bak water. Verwijder de kapotte mosselen.
- Pel de ui en snij hem in halve ringen.
- Snij de prei in ringen.
- Doe de mosselen met de ui, prei en de wijn in een pan.
- Voeg peper naar smaak toe en meng alles door elkaar.
- Breng de mosselen op middelhoog vuur aan de kook.
- Kook de mosselen 5-7 min. terwijl je de mosselen een aantal keer om schept.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil