Mosselen gekookt in bier

Mosselen vind ik zo lekker. Mijn moeder kookt ze altijd in bier dus ik heb haar het recept gevraagd. Ik heb ze volgens het recept van mijn moeder gemaakt en ze smaakten heerlijk. Ik serveerde de mosselen met cocktailsaus en een stokbroodje.  

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Spoel de mosselen onder stromend water schoon. Gooi kapotte schelpen weg. Verwijder de baarden (draden) die soms aan de mosselen zitten.

  • Pel de ui en snij in parten.

  • Snij de bleekselderij in stukjes.

  • Was de wortelen en snij in stukjes. 

  • Doe de mosselen en groenten in een grote pan.

  • Giet het flesje bier over de mosselen.

  • Breng de pan op hoog vuur aan de kook.

  • Laat het kookvocht hoog opborrelen zodat het boven de mosselen uitkomt. 

  • Doe het deksel stevig op de pan en houd goed vast terwijl je de mosselen omschud.

  • Herhaal dit nog 2x.

  • Giet het kookvocht van de mosselen af.

  • Serveer de mosselen met stokbrood en saus. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil