Moorkoppen

Als je bij de bakker in de vitrine kijkt zie je vaak moorkoppen staan. Ik vind ze heerlijk om te eten al zijn ze wel wat lastig te eten. Je kan heel makkelijk zelf moorkoppen maken. Hieronder vindt je het recept. Veel succes met het maken van de moorkoppen!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.

  • Doe de melk, water, boter en zout in een pan. 

  • Smelt de boter voor het mengsel kookt. 

  • Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1x toe. Roer goed door. 

  • Zet de pan terug op het vuur en blijf 2-3 min. roeren zodat de bloem kan garen. (Dit maakt een sissend geluid en het blijft een beetje aan de bodem plakken.)

  • Doe het deeg in een kom en roer even los. 

  • Laat het deeg vervolgens een paar minuten rusten.

  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het deeg goed door.

  • Als het deeg goed vloeibaar is (niet te want dan kan je het niet spuiten) doe je het in een spuitzak.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

  • Spuit het deeg in een cirkel van 6 cm op de bakplaat. (zorg voor genoeg tussenruimte)

  • Bak de soezen in ongeveer 25-35 min. gaar. 

  • Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Hak de chocolade in stukjes.

  • Smelt de chocolade au-bain-marie.

  • Laat de chocolade op kamertemperatuur komen. 

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.

  • Schep de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.

  • Snij de soezen horizontaal doormidden.

  • Vul de soes met slagroom.

  • Doop de bovenkant van de soes in de chocolade.

  • Zet de bovenkant van de soes op de slagroom.

  • Zet de soezen in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden. 

  • Je kan de soezen eventueel net voor serveren afwerken met een toefje slagroom op de bovenkant. 

moorkoppen

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil