Mokkataart

Mokkataart heb ik talloze keren gemaakt. Ik krijg altijd veel positieve reacties op deze taart. Als je de taart aansnijd ziet het er super mooi uit. Dit komt doordat ik het biscuitdeeg oprol. Je hebt dan een boomring idee. Je ziet dus een laagje biscuit en dan mokka-slagroom enz. Je kan er bij deze taart voor kiezen om nog een bodem van biscuitdeeg er onder te doen. Ik doe dit meestal niet. Wil je dit wel, maak dan 2x het biscuitdeeg. Veel plezier met het maken van de mokkataart!

Instructie

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Smelt de boter in een pannetje.

  • Klop de eieren met de suiker luchtig.

  • Spatel de bloem in 2 delen door het eiermengsel. Doe dit voorzichtig!

  • Spatel de boter door het mengsel.

  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.

  • Strijk het mengsel gelijkmatig uit over de bakplaat.

  • Bak het biscuitdeeg 8-10 min. goudbruin en gaar.

  • Haal de biscuit uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Doe de oploskoffie in een glas en voeg het warme water toe.

  • Roer goed door tot alle koffie is opgelost. (Voeg eventueel nog wat extra water aan de koffie toe als deze niet wil oplossen)

  • Doe de slagroom met de klop-fix en de vanillesuiker in een kom.

  • Mix tot de slagroom lobbig is.

  • Zeef de oploskoffie en voeg toe aan de slagroom.

  • Mix de slagroom tot de stijf is.

 

  • Snij het biscuitdeeg met een pizzasnijder in banen van 8 cm.

  • Strijk royaal mokka-slagroom over het biscuitdeeg.

biscuitdodem
  • Rol de banen biscuitdeeg op (zie foto)

mokkataart
  • Strijk de taart af met de overgebleven mokka-slagroom.

  • Doe wat mokka-slagroom in een spuitzak met een kartel spuitmondje.

  • Spuit mooie toeven op de taart.

  • Bewaar de taart in de koelkast.

stukje mokkataart

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil

Delen