Ingrediënten
Voor de cupcakes:
- 90 gr. roomboter
- 67 gr. suiker
- ½ tl vanille extract
- Snufje zout
- 2 eieren
- 90 gr. zelfrijzend bakmeel
- 2 el sprinkles
Voor de versiering:
- 60 gr. poedersuiker
- 2 el water
- Sprinkles
- 12 kleine aardbeien
- Eventueel parasolletjes

Mijn zoontje mocht trakteren bij de gastouder voor zijn verjaardag. Ik had mini tulband cakejes gemaakt met sprinkles erdoor. Ik heb de cakejes versierd met glazuur, sprinkles en verse aardbeien. Om de cakejes er nog wat feestelijker uit te laten zien heb ik er parasolletjes in gestoken. Het recept is voor 12 mini tulband cakejes. Je kan met dit recept ook cupcakes maken.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de mini tulband vormpjes in.
- Doe de boter, suiker en vanille extract in een kom.
- Mix tot alles goed door elkaar gemengd is.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het volgende ei pas toe als het andere ei goed door het beslag is gemengd.
- Voeg het zout toe en meng door het beslag.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix door elkaar.
- Spatel de sprinkles door het beslag.
- Doe het beslag in een spuitzak.
- Spuit de mini tulband vormpjes voor de helft vol met beslag.
- Bak de cakejes in 12-15 min. gaar.
- Haal de cupcakes uit de tulband vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.
- Meng de poedersuiker met het water tot een glazuur.
- Doe het glazuur in een spuitzak en spuit over de cakejes.
- Strooi wat sprinkles over de cakejes.
- Was de aardbeien en dep droog.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
- Leg een aardbei op de cakejes. (Doe dit vlak voor serveren.)
- Decoreer eventueel met een parasolletje.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil