Meringuesrol met lemon curd en pistachenootjes

Ik zag een plaatje van een meringuesrol en ik kreeg gelijk inspiratie op er ook een te maken. Ik had nog lemen curd staan dus dat komt goed uit voor dit baksel. Het is een heerlijk recept dat ik zeker vaker ga maken. Houd er rekening mee dat als de vulling in de rol zit de meringues zachter word maar niet minder lekker. 

Instructie

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Teken op de achterkant van het bakpapier een rechthoek van 35x25 cm. Draai het bakpapier om en bekleed de bakplaat met het bakpapier.

  • Klop de eiwitten met het zout stijf. Voeg tijdens het kloppen de suiker lepel voor lepel toe. Mix net zo lang tot je geen suikerkorrels meer voelt in de meringues.

  • Roer voorzichtig de maizena door het eiwit.

  • Verdeel het eiwit over de bakplaat maar zorg ervoor dat het binnen de lijnen van de rechthoek blijft. Strijk het eiwit glad.

  • Hak de pistachenootjes in kleinere stukjes. Verdeel de pistachenootjes over het eiwit. Bak de meringues 18-20 min. tot de meringues lichtbruin is.

meringues
  • Haal de meringues uit de oven en laat afkoelen.

  • Klop de slagroom met vanillesuiker stijf.

  • Keer de meringues om op een nieuw stuk bakpapier zodat de bovenkant naar beneden ligt.

  • Smeer een dun laagje lemon curd op de meringues maar laat de laatste 5 cm onbedekt.

lemon curd
  • Strijk de slagroom over de lemon curd.

  • Rol de meringuesrol op. Begin aan de korte kant waar de vulling zit. Met behulp van het bakpapier rolt het erg makkelijk op.

  • Leg de meringuesrol op een bord met de naad naar beneden.

lekker

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil