Meringuerol met frambozen

Ik had aardig wat eieren in huis dus dat kwam mooi uit om een meringuerol te maken. Ik vind meringue erg lekker. In dit recept heb ik frambozen, citroen, mascarpone en slagroom gebruikt. Door de frambozen is de room prachtig roze geworden. Een meringuerol is het lekkerst als je hem op de dag zelf opeet. Je kan hem ook wel een dag bewaren maar houd er dan rekening mee dat de meringue zachter wordt.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Teken op de achterkant van een bakpapier een rechthoek van 35x25 cm.
  • Leg het bakpapier op een bakplaat.
  • Doe de eiwitten en het zout in een kom en mix op hoge snelheid.
  • Voeg tijdens het mixen de suiker lepel voor lepel toe.
  • Mix net zolang tot de suiker is opgenomen in het eiwit en het eiwit stijf is. 
  • Zeef de maïzena boven het eiwit en spatel er rustig door.
  • Was de citroen en dep droog.
  • Rasp de gele schil van de citroen boven het eiwit en spatel er door heen.
  • Verdeel het eiwit over de getekende rechthoek op het bakpapier.
  • Bak de meringue in 15-18  min. gaar.
  • Haal de meringue uit de oven en laat op het bakpapier afkoelen.

 

  • Leg 5 frambozen apart voor decoratie.
  • Pureer de overige frambozen en zeef ze zodat de pitjes in de zeef achterblijven.
  • Doe de mascarpone, slagroom en gezeefde frambozen in een kom en mix tot een stijf mengsel. 
  • Leg een nieuw bakpapier op je werkblad.
  • Stort de meringue op het bakpapier er verwijder het ander bakpapier. (doe dit voorzichtig want het bakpapier zit soms wat vastgeplakt aan de meringue)
  • Verdeel ⅔ deel van de vulling over de meringue en laat aan de korte kant een rand van 5 cm ongedekt met vulling. 
  • Rol de meringue op met behulp van het bakpapier. 
  • Leg de meringuerol op een bord.
  • Doe de overige frambozenroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit de room op en langs de meringue.
  • Leg de 5 frambozen op de meringue te decoratie. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil