Meloen-kokos tartelettes

Dit is het recept van heerlijke frisse meloen-kokos tartelettes. Ik heb een vulling gemaakt met kokosmelk en witte chocolade. De vulling is smeuïg en zacht. Door de witte chocolade stijft de vulling op en hoef je geen gelatine te gebruiken. Ik gebruikte voor dit recept galiameloen maar je kan ook een ander meloensoort gebruiken. Met dit recept maak ik 6-8 taartjes.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  •  Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout in een kom en meng door elkaar.
  • Snij de boter in kleine stukjes en voeg toe bij het bloem mengsel.
  • Wrijf de boter door het bloemmengsel tot je een kruimelig deeg hebt.
  • Kluts het ei en voeg 2 el ei toe.
  • Meng alles door elkaar tot een samenhangend deeg. (Is het deeg iets te plakkerig voeg dan een beetje bloem toe, is het deeg iets te droog voeg dan nog wat ei toe)
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.

 

  • Kneed het deeg kort door.
  • Bestrooi het aanrecht licht met bloem.
  • Rol het deeg uit op het aanrecht tot een dikte van ongeveer 3 mm.
  • Steek cirkels uit het deeg van 10 cm doorsnee. (Ik heb bakringen van 7 cm doorsnee, De deeg cirkel moet altijd een paar cm groter zijn dan de bakring zodat de de randen ook kan bekleden)
  • Vet de bakringen licht in met boter.
  • Bekleed de bakringen met het deeg.
  • Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van de taartjes.
  • Zet de taartjes 15-30 min. in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Zet de bakringen met de taartjes op de bakplaat.
  • Bak de taartjes in 15-17 min. gaar.
  • Haal de taartjes uit de oven en verwijder de bakringen.
  • Laat de taartjes op een rooster afkoelen.

 

  • Schenk de kokosmelk in een hittebestendige kom.
  • Voeg de boter toe en verwarm het geheel au-bain-marie tot de boter is gesmolten.
  • Voeg de witte chocolade toe en laat een paar minuten staan zonder te roeren.
  • Meng de vulling door elkaar en schenk in de tartelettes. 
  • Zet de tartelettes 2-3 uur in de koelkast zodat de vulling kan opstijven.

 

  • Snij de meloen doormidden en verwijder de pitjes.
  • Snij de meloen in flinterdunne plakken. 
  • Rol 3-4 plakken om elkaar heen zodat er een soort bloem omtstaat.
  • Zet de meloenbloem op de tartelettes.
  • Strooi kokosrasp over de tartelettes. 
  • Bewaar de tartelettes in de koelkast. Ze zijn zo een paar dagen houdbaar. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil