Marokkaanse sinaasappelbroodjes

Deze sinaasappelbroodjes zijn zo lekker. De broodjes hebben heerlijke smaken en zien er prachtig uit. Het recept komt uit het boek meer brood uit eigen oven van Levine van Doorne. Ik heb zelf meer sinaasappel toegevoegd dan het recept aangeeft want dan vind ik de broodjes nog lekkerder. Zorg dat de melk tussen de 20-25 graden is. Je kan de broodjes ook invriezen.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Was de  sinaasappels en rasp de schil van de sinaasappels.
  • Doe de tarwebloem, gist, bakpoeder, zout en sinaasappelschil in een kom.
  • Doe het ei en de suiker in een kom en mix het met een garde licht en luchtig.
  • Voeg terwijl de mixer draait beetje voor beetje de zonnebloemolie toe.
  • Voeg beetje voor beetje de melk toe.
  • Verwijder de garde uit de mixer en zet er een kneedhaak in.
  • Voeg het bloemmengsel toe en kneed 10-15 min. tot een soepel deeg. Het deeg is goed als je er een vliesje van kunt trekken.
  • Vet een kom licht in met zonnebloemolie.
  • Maak van het deeg een bal en leg in de kom. Draai het deeg 1x rond zodat het hele deeg is bedekt met zonnebloemolie.
  • Dek de kom af met ingevet plasticfolie en laat het deeg op kamertemperatuur 60-90 min. rijzen tot het volume is verdubbeld.

 

  • Vet je werkblad licht in met zonnebloemolie.
  • Stort je deeg op je werkblad.
  • Verdeel je deeg met behulp van een deegsteker in 12 stukken.
  • Rol het deeg uit in strengen van ongeveer 90 cm lang. (Dit lukt niet in een keer, als het deeg gaat tegenstribbelen leg je het even afgedekt aan de kant en ga je verder met het volgende deegstuk.)
  • Vouw iedere deegstreng dubbel.
broodjes
  • Draai de strengen vanaf de bovenkant om elkaar heen.
broodjes
  • Rol de strengen losjes op tot een slakkenhuis.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de broodjes 5 cm uit elkaar op de bakplaat.
  • Dek de broodjes af met ingevet plasticfolie.
  • Laat de broodjes op kamertemperatuur 60-90 min. rijzen.

 

  • Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.
  • Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei.
  • Strooi parelsuikers over de broodjes.
  • Bak de broodjes in 15 min. gaar en bruin.
  • Laat de broodjes afkoelen op een rooster. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil