Mango cakerol

Ik had een paar mango liggen die lekker rijp waren. Zo ontstond het idee in mijn hoofd om ze te gebruiken in een cakerol. Ik vind een cakerol er altijd mooi uitzien en het smaakt heerlijk. Je kan er met zo'n 8 personen van eten. Ik pureer de helft van de mango om door de mascarpone crème te mengen. De andere helft van de mango snijd ik in blokjes en spartelde ik door de crème. Je proeft de mango zo erg goed en de cakerol heeft dus een heerlijke smaak!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de boter in een pan en laat de boter op zacht vuur smelten.
  • Laat de boter een beetje afkoelen voor je hem verder gebruikt.
  • Mix eieren en suiker luchtig.
  • Zeef de bloem in 2x boven het eiermengsel en spatel rustig door elkaar.
  • Spatel de gesmolten boter door het eiermengsel.
  • Giet het beslag uit op de bakplaat en strijk glad.
  • Bak de cake in 6-10 min. gaar.
  • Leg ondertussen een schone theedoek op het aanrecht en bestrooi deze met poedersuiker. 
  • Haal de bakplaat uit de oven.
  • Leg de cake direct op de theedoek en verwijder het bakpapier.
  • Rol de cake in de theedoek op en laat zo afkoelen.

 

  • Schil de mango.
  • Pureer de helft van de mango.
  • Snij de andere helft van de mango in blokjes. Hou een paar schijfjes mango achter voor de decoratie van de cakerol.
  • Doe de mascarpone, slagroom en gepureerde mango in een kom.
  • Mix door elkaar tot een stijve massa.
  • Spatel de stukjes mango rustig door het mascarpone mengsel.
  • Rol de cake uit de theedoek.
  • Snij zo nodig de randen bij.
  • Verdeel het mascarpone-mango mengsel over de cake. (Houd aan de lange kant een rand van 2 cm vrij)
  • Rol de cake op. 
  • Leg de cake op een bord. 
  • Klop de slagroom met vanillesuiker en slagroomversteviger stijf.
  • Doe de slagroom in een spuitzak en spuit de slagroom op de bovenkant van de cakerol. 
  • Versier de cakerol met eetbare parels en schijfjes mango.
  • Bewaar de cakerol in de koelkast.
cakerol met mango

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil