Mango-blauwe bessen slof

Sloffenbodems vind ik erg lekker. Je kan heel veel verschillende toppings maken met als basis de sloffenbodem. Deze slof heeft een topping van Zwitserse room, verse mango en blauwe bessen. Een heerlijke slof die dan ook snel op was. Zwitserse room is niet ingewikkeld te maken. Je mengt banketbakkersroom met slagroom en gelatine en dan heb je al Zwitserse room. Je kan van 1 slof met ongeveer 5-6 personen eten. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Je maakt eerst de sloffenbodem. 
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. 
  • Voeg suiker, basterdsuiker, rasp van ½ citroen en een snufje zout toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de boter en eidooier toe en kneed tot het deeg een bal wordt.
  • Verpak het deeg in plasticfolie, duw plat en leg 1 uur in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng het amandelspijs met de het ei door elkaar en doe in een spuitzak. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrooi het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 10 mm dikte.
  • Druk de sloffenvorm in het deeg.
  • Haal het overtollige deeg weg. 
  • Leg de bodem in een vorm op de bakplaat.
  • Spuit een laagje spijs op de bodem tot 1 cm van de rand.
  • Bak de slof in 20-25 min gaar. 
  • Laat de slof een beetje afkoelen in de vorm en later op een rooster.

 

  • Je gaat nu de Zwitserse room maken.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf.
  • Los de gelatine met aanhangend water op in een pan.
  • Schep 1 el banketbakkersroom door de gelatine en meng door elkaar.
  • Voeg vervolgens de gelatine door de banketbakkersroom en meng door elkaar.
  • Spatel de slagroom door de banketbakkersroom. 
  • De Zwitserse room is nu klaar en mag in een spuitzak gedaan worden met een gekarteld spuitmondje.
  • Spuit toeven Zwitserse room op de sloffenbodem. 
  • Schil de mango en snij de mango in stukjes.
  • Verdeel de mango stukjes en de blauwe bessen over de room. 
  • Bewaar de slof in de koelkast.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil