Mango-banaan ijs

Zo af en toe maak ik zelf ijs. Ik ben geen ijsmachine maar zonder deze machine lukt het maken van ijs ook. Dit ijs heeft een heerlijke smaak van mango en banaan. Ik voegde ook Griekse yoghurt toe aan het ijs. Het ijs moet je niet te lang laten bevriezen want dan kan je er geen bollen van scheppen. Je kan het na het bereiden ook helemaal niet meer invriezen. Je hebt dan meer een mango-banaan milkshake i.p.v ijs maar de smaak blijft even lekker.

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Schil de mango´s.
  • Snij het vruchtvlees van de mango´s af.
  • Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Pel de banaan en snij de banaan in plakjes.
  • Doe de stukjes mango en banaan in een bakje en zet 2 uur in de vriezer.

 

  • Pureer de mango en banaan in een blender tot een gladde massa.
  • Voeg de Griekse yoghurt toe aan het fruit en pureer door het fruitmengsel.
  • Schep het ijs in een bak en zet 1-2 uur in de vriezer.
  • Roer het ijs met een vork elke 30 min. door.

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil