Mandarijnen tiramisu

Een heerlijk stuk tiramisu als toetje gaat er bij mij altijd in. Simpel om te maken maar super lekker. Je kan er ook best met veel mensen van eten dus een ideaal recept voor als je gasten krijgt. Maak de tiramisu het liefst een 12 uur voordat je hem gaat eten zodat de smaken goed in kunnen trekken en de lange vingers zacht zijn.  

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Bekleed een vorm met lange vingers. Leg hetzelfde aantal lange vingers op een bord.
  • Was de mandarijnen en rasp de oranje schil van de mandarijnen. 
  • Pers het sap uit de mandarijnen.
  • Besprenkel de lange vingers met het mandarijnensap.
  • Klop de mascarpone los in een kom.
  • Voeg de slagroom en mandarijnen rasp toe en klop tot een stijve massa.
  • Verdeel de helft van de mascarpone room over de lange vingers.
  • Verdeel 2 el mandarijnen curd over de room.
  • Leg de lange vingers die op het bord liggen op de curd.
  • Verdeel de overige room over de lange vingers.
  • Schep 2 el mandarijnen curd op de room en verdeel met een lepel over de room. 
  • Ga daarna met een satéprikker door de curd voor een leuk effect. 
  • Dek de schaal af met folie en bewaar de tiramisu in de koelkast tot gebruik.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil