Ingrediënten
- 1 blaadje gelatine
- 100 ml mandarijnensap
- 1 ½ tl citroensap
- 120 gr. suiker
- 100 gr. boter
- 4 mandarijnen
- 3 eidooiers

Mandarijnen is een fruitsoort die ik bijna altijd in huis heb. Iedereen hier in huis eet ze graag. Mandarijnen zijn ook uitermate geschikt om in baksels te gebruiken. Ze lenen zich ook goed om curd van te maken. De curd smaakt heerlijk en is goed te gebruiken in baksels, toetjes of gewoon in de yoghurt. De mandarijnen curd is in de koelkast ongeveer 2 weken houdbaar.
Instructie
Hoe maak je het:
- Week de gelatine in koud water.
- Doe de mandarijnensap, citroensap, suiker en boter in een pan met een dikke bodem.
- Was de 4 mandarijnen en dep ze droog.
- Rasp de oranje schil van de mandarijnen en voeg toe aan de pan met het sap.
- Verwarm het mengsel in de pan op laag vuur tot de boter en suiker zijn opgelost.
- Kluts de eidooiers en voeg toe aan de pan.
- Laat het vuur laag staan en blijf continu roeren in de pan tot de curd de dikte van yoghurt heeft. (80 graden ongeveer, laat niet veel warmer worden want dan heb je roerei in je curd)
- Knijp het water uit de gelatine en meng door de curd tot de gelatine is opgelost.
- Schenk de curd door een zeef in een schaal.
- Dek de curd af met plasticfolie en laat afkoelen in de koelkast.
- Bewaar de curd goed afgesloten in de koelkast.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil