Mandarijn-kokos panna cotta tartelettes

Panna cotta is een toetje wat je maakt op basis van slagroom. Ik heb de panna cotta deze keer niet als toetje gebruikt maar als vulling voor de tartelettes. De combinatie van kokos en mandarijn is verrassend lekker. Met dit recept kan je 8 tartelettes maken.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  •  Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout in een kom en meng door elkaar.
  • Snij de boter in kleine stukjes en voeg toe bij het bloem mengsel.
  • Wrijf de boter door het bloemmengsel tot je een kruimelig deeg hebt.
  • Kluts het ei en voeg 2 el ei toe.
  • Meng alles door elkaar tot een samenhangend deeg. (Is het deeg iets te plakkerig voeg dan een beetje bloem toe, is het deeg iets te droog voeg dan nog wat ei toe)
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.

 

  • Kneed het deeg kort door.
  • Bestrooi het aanrecht licht met bloem.
  • Rol het deeg uit op het aanrecht tot een dikte van ongeveer 3 mm.
  • Steek cirkels uit het deeg van 10 cm doorsnee. (Ik heb bakringen van 7 cm doorsnee, De deeg cirkel moet altijd een paar cm groter zijn dan de bakring zodat de de randen ook kan bekleden)
  • Vet de bakringen licht in met boter.
  • Bekleed de bakringen met het deeg.
  • Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van de taartjes.
  • Zet de taartjes 30 min. in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Zet de bakringen met de taartjes op de bakplaat.
  • Bak de taartjes in 15-17 min. gaar.
  • Haal de taartjes uit de oven en verwijder de bakringen.
  • Laat de taartjes op een rooster afkoelen.

 

  • Week de gelatine in koud water.
  • Doe de slagroom, kokosmelk en suiker in een pan.
  • Pers het sap uit de mandarijnen en voeg toe aan de pan.
  • Breng de inhoud van de pan onder af en toe roeren op middelhoog vuur aan de kook. 
  • Als het mengsel net kookt haal je het gelijk van het vuur.
  • Knijp het water uit de gelatine en los de gelatine op in het slagroom mengsel. 
  • Laat het mengsel een beetje afkoelen. 
  • Giet het panna cotta mengsel in de tartelettes. 
  • Zet de tartelettes in de koelkast en laat de panna cotta in 4-5 uur opstijven.

 

  • Rasp de schil van de mandarijn.
  • Verwijder de schil van de mandarijn.
  • Snij de partjes uit de mandarijn. 
  • Decoreer de tartelettes met partjes mandarijn, kokosrasp en mandarijnenschil. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil