Ingrediënten
-
150 gr. maismeel
-
350 gr. tarwebloem
-
300 gr. water
-
15 gr. boter
-
5 gr. suiker
-
7,5 gr. zout
-
4 gr. gist
Ik wilde heel graag een keer maisbrood maken. Ik had uit de bieb het bakboek de broodbijbel. Ik zag in de broodbijbel een recept van maisbrood staan en ik ben daarmee aan de slag gegaan. Het resultaat mag er zijn want er kwam een prachtig maïsbrood uit de oven. Het maisbrood smaakt ook heerlijk en dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Kneed maismeel, tarwebloem, water, boter, suiker, zout en gist op een lage snelheid 4 min. door elkaar.
-
Verhoog de snelheid van de mixer en kneed nog 6 min. door elkaar tot je een soepel deeg hebt waarvan je een dun vliesje kunt trekken.
-
Laat het deeg 25 min. rijzen.
-
Rek het deeg uit en vouw de buitenste punten naar binnen.
-
Rol het deeg op en leg het deeg met de naad naar beneden op een bakplaat.
-
Laat het deeg 40 min. rijzen.
-
Bestrooi een schone theedoek ligt met bloem.
-
Rek het deeg nogmaals uit en vouw de buitenste punten naar binnen.
-
Rol het deeg op en leg met de naad naar beneden op de theedoek.
-
Bestrooi het brood met maismeel.
-
Laat het brood 70 min. rijzen.
-
Verwarm ondertussen de oven op 230 graden.
-
Schuif het brood op een bakplaat en zet in de oven.
-
Verlaag de oventemperatuur naar 210 graden.
-
Bak het brood in 30 min. bruin en gaar.
-
Haal het brood uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil