Madeleines

Madeleines zijn Franse cakes die in een speciale vorm worden gebakken. Het is een soort schelp vorm waardoor de madeleines aan de ene kan een schelp patroon hebben en aan de andere kant een bult. Madeleines zijn erg lekker en eenvoudig te maken. Als je het beslag gemaakt hebt moet dat eerst 1 uur in de koelkast staan voordat je het beslag in de vorm kan scheppen en de madeleines bakken. Met dit recept maak je 25-30 madeleines.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Smelt de boter in een pannetje.

  • Haal de pan als de boter is gesmolten van het vuur en laat even staan tot je de boter nodig hebt.

  • Doe de eieren, zout, suiker, vanille extract en honing in een kom.

  • Klop in 3-4 min.  tot een romige massa.

  • Meng de bloem en bakpoeder door elkaar.

  • Zeef het bloem mengsel boven het beslag en spatel rustig door elkaar.

  • Spatel de boter door het beslag.

  • Doe plasticfolie over de kom en zet hem 1 uur in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

  • Vet de madeleinevorm in.

  • Vul de vormpjes tot ¾ met beslag.

  • Bak de madeleines 10-12 min. tot ze gaar en bruin zijn.

  • Haal de madeleines uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.  

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil