Ingrediënten
- 40 gr. macadamianoten
- 70 gr. boter
- 55 gr. suiker
- 50 gr. witte basterdsuiker
- Snufje zout
- ½ ei
- 105 gr. bloem
- ½ tl baking soda
- 40 gr gr. witte chocolade
Ik eet best graag noten en zo af en toe ook macadamianoten. Ik heb ze in dit recept gebruikt in combinatie met witte chocolade. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de koeken erg lekker vond en dat ze dan ook zo op waren. Ik heb de macadamianoten fijn gehakt maar je kan ze ook wat minder fijn hakken zodat er grotere stukken noot doorzitten. Het recept is voor 10-12 koeken.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Rooster de macadamianoten 5 min.
- Laat de noten afkoelen.
- Doe de boter, suiker, basterdsuiker en zout in een kom.
- Mix door elkaar tot een romige massa.
- Voeg het ei toe en meng door het beslag.
- Meng de bloem met de baking soda.
- Zeef het mengsel boven het beslag en meng door elkaar.
- Hak de macadamianoten fijn.
- Hak de chocolade in stukjes.
- Meng de noten en chocolade door het beslag.
- Maak een worst van het deeg en rol in plasticfolie.
- Leg de rol deeg minimaal 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwijder het deeg uit het plasticfolie.
- Snij plakken van ½ cm breedte af. (het snijden gaat soms wat lastig i.v.m. de chocolade en noten)
- Leg de plakken op de bakplaat en duw nog een beetje plat.
- Bak de koeken in 15-17 min. gaar en bruin.
- Laat de koeken afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil