Loempia's

Zo af en toe maak ik zelf loempia's. Ik vind de zelfgemaakte loempia's nu eenmaal lekkerder dan de loempia's uit de winkel. Ze zijn heerlijk om zo als tussendoortje te eten maar ook erg lekker bij nasi of bami. Ik eet de loempia's altijd met pittige chilisaus. Je kan de loempia's prima in de vriezer bewaren als je ze maar goed luchtdicht afsluit.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Haal het filodeeg ruim van te voren uit de vriezer en laat ontdooien.

  • Snij de kip in kleine stukjes.

  • Giet wat olie in een wokpan en bak de kip op middelhoogvuur gaar.

  • Snipper ondertussen de ui.

  • Voeg de ui toe aan de kip en laat even meebakken.

  • Voeg de sambal en ketjap toe en laat zachtjes mee koken.

  • Snij de prei, was de taugé en pers de knoflook en voeg dit toe aan het vlees. Laat het ongeveer 5 min mee bakken.

  • Voeg een snufje zout toe.

  • Leg de loempia vellen om de aanrecht en verdeel het vlees/groente mengsel over de vellen.

  • Leg het vlees/groente mengsel in een hoe van het filodeeg.

loempia's
  • Vouw de punt over het vlees/groente mengsel.

loempia's
  • Vouw de zijkanten van het filodeeg naar binnen.

loempia's
  • Rol het deeg nu op.

  • Strijk de randen van het deeg in met een beetje water zodat het deeg dicht blijft zitten.

loempia's
  • Leg de loempia's op een bord en zet minimaal 1 uur in de diepvries.

  • Je kan de loempia's nu apart verpakken en in de vriezer bewaren.

  • Wil je de loempia's gelijk eten:

  • Verwarm de frituurolie op 180 graden.

  • Bak de loempia's in ongeveer 6 min. gaar.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil