Limoen-citroen koekjes

Heerlijke knapperige koekjes met de smaak van limoen en citroen. Je kan natuurlijk ook alleen citroen of limoen gebruiken maar ik vind de combinatie erg lekker. Aan de rand van deze koekjes zit een extra laagje suiker, zo smaken de koekjes nog lekkerder. Met dit recept maak je zo´n 20 koekjes.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Doe de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en mix romig. 
  • Was de citroen en limoen en dep droog.
  • Rasp de schil van de citroen en limoen af en voeg toe aan het botermengsel.
  • Voeg de bloem toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Strooi op je werkblad een laagje rietsuiker.
  • Maak een rol van het deeg en rol door de rietsuiker zodat de hele rol deeg is bedekt met suiker.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg 45-60 min. in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Haal het deeg uit het plasticfolie en snijd in 20 stukjes.
  • Leg de deegplakjes op de bakplaat. (zorg voor genoeg tussenruimte want de koekjes worden groter in de oven. Bak eventueel in 2x)
  • Bak de koekjes in 15-18 min. gaar.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
  • Bewaar de koekjes in een goed sluitende trommel. De koekjes zijn een paar dagen houdbaar. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil