Lemoncurd broodjes met rozijnen

Heerlijke eenvoudige broodjes gemaakt van croissantdeeg. Ik heb deze broodjes van kant en klaar croissantdeeg gemaakt. Croissantdeeg is veel werk om te maken maar wel erg lekker. Met dit kant en klaar deeg kan je deze broodjes dus prima zelf snel maken. Ik heb de broodjes gevuld met banketbakkersroom, lemoncurd en rozijnen. Heel eenvoudig maar erg lekker. Met dit recept maak je 6 grote broodjes. 

Instructie

  • Wel de rozijnen in lauwwarm water. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden of zoals aangegeven staat op de verpakking van het croissantdeeg.
  • Rol het croissantdeeg uit op je werkblad.
  • Druk de gaatjes in het deeg dicht.
  • Bestrijk het deeg met de banketbakkersroom.
  • Verdeel naar smaak lemoncurd over de banketbakkersroom.
  • Giet het water van de rozijnen.
  • Dep de rozijnen droog met keukenpapier.
  • Verdeel de rozijnen over het deeg.
  • Rol het deeg op vanaf de korte kant. 
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en snijd ze met een scherp mes in stukken.
  • Leg de broodjes op de bakplaat.
  • Strooi eventueel amandelschaafsel over de broodjes. Heb je dit niet dan is dat geen probleem want zonder het amandelschaafsel zijn de broodjes ook heerlijk.)
  • Bak de broodjes in 18-20 min. gaar en bruin.
  • Haal de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
  • Strooi vlak voor serveren poedersuiker over de broodjes. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil