Ingrediënten
Voor de soesjes:
-
100 ml water
-
100 ml melk
-
100 gr. Boter
-
100 gr. Bloem
-
Snufje zout
-
4-5 eieren
Voor de vulling:
-
250 ml slagroom
-
2 zakjes vanillesuiker
-
1 zakje klop-fix
-
Lemon curd
Voor de chocolade decoratie:
-
100 gr. witte chocolade
-
Spikkels

Heerlijke soesjes met een vulling van slagroom en lemon curd. De soesjes zien er mooi uit door de chocolade decoratie op de bovenkant. De lemon curd geeft een frisse smaak aan de soesjes. Je kan de lemon curd zelf maken(zie recept op mijn blog) of gewoon in een potje in de winkel kopen.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Verwarm de oven voor op 210 graden.
-
Doe de melk, water, boter en zout in een pan. Smelt de boter voor het mengsel kookt.
-
Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1x toe. Roer goed door.
-
Zet de pan terug op het vuur en blijf 2-3 min. roeren zodat de bloem kan garen. (Dit maakt een sissend geluid en het blijft een beetje aan de bodem plakken.)
-
Doe het deeg in een kom en roer even los. Laat het deeg vervolgens een paar minuten rusten.
-
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het deeg goed door.
-
Als het deeg goed vloeibaar is (niet te want dan kan je het niet spuiten) doe je het in een spuitzak.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Spuit het deeg in een cirkel van 3 cm op de bakplaat. (zorg voor genoeg tussenruimte)
-
Bak in ongeveer 25-35 min. gaar.
-
Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
-
Hak de chocolade in stukjes.
-
Smelt de chocolade au-bain-marie.
-
Schenk de gesmolten chocolade uit op een bakpapier.
-
Strijk de chocolade mooi vlak uit met een paletmes.
-
Laat de chocolade uitharden in de koelkast.
-
Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.
-
Schep in een kleine spuitzak 3 el lemon curd.
-
Doe in een grotere spuitzak een gekarteld spuitmondje. Hang de spuitzak in een glas of maatbeker.
-
Knip het puntje van de spuitzak met lemon curd.
-
Spuit nu streepjes lemon curd in de grotere spuitzak. Doe dit vanaf het spuitmondje naar boven.
-
Herhaal dit totdat je 5 strepen lemon curd in de spuitzak hebt.
-
Schep de slagroom in de spuitzak. Doe dit voorzichtig i.v.m. De streepjes lemon curd.

-
Snij de soesjes horizontaal doormidden.
-
Spuit een mooie toef slagroom met lemon curd in de soes.
-
Zet de bovenkant van het soesje op de slagroom.
-
Spuit een stipje lemon curd op de bovenkant van het soesje.
-
Duw met een kleine steker of de achterkant van een spuitmondje rondjes uit de chocola.

-
Leg een chocolade rondje op de lemon curd en dus boven op het soesje.
-
Bewaar de soesjes in de koelkast.

Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil