Ingrediënten
- 210 gr. bloem
- 150 gr. suiker
- Snufje zout
- 8 gr. bakpoeder
- 1 ei
- 83 ml zonnebloemolie
- 83 ml melk
- 1 el maanzaad
- Lemon curd
Heerlijke luchtige muffins met een flinke dot lemon curd in het midden. Klinkt goed he? Ik word in ieder geval erg blij van dit recept. Ik ben dol op lemon curd en heb het vaak in huis, het liefst zelfgemaakt natuurlijk. Wil je ook zelf lemon curd maken? Kijk op mijn blog onder het kopje vulling. Je vind hier het recept voor lemon curd. Met dit recept maak je 6 heerlijke muffins.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder is een kom.
- Meng in een andere kom het ei, zonnebloemolie en melk door elkaar.
- Voeg het ei mengsel toe aan de kom met de bloem.
- Spatel door elkaar.
- Voeg het maanzaad toe en meng door elkaar.
- Schep het beslag in een spuitzak.
- Schep de lemon curd in een andere spuitzak.
- Vet een muffinvorm in of gebruik cupcakevormpjes.
- Spuit de vorm voor de helft vol met beslag.
- Spuit op het beslag een flinke dot lemon curd.
- Verdeel het overige beslag over de vorm. Zorg ervoor dat de lemon curd volledig is bedekt met beslag.
- Bak de muffins in 16-20 min. gaar en bruin.
- Laat de muffins afkoelen op een rooster.
- Bewaar de muffins luchtdicht.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil