Ingrediënten
Voor de koekjes:
- 35 gr. boter
- 75 gr. poedersuiker
- 1 citroen
- 1 ei
- 122 gr. bloem
- ½ tl bakpoeder
- Snufje zout
Verder nodig:
- Kristalsuiker
- Poedersuiker
- Lemon curd
Deze heerlijke lemon curd koekjes zijn een variatie op de citrus koekjes die ik al vaak heb gemaakt. Het deeg is hetzelfde als bij de andere koekjes. Bij deze lemon curd koekjes voeg je vlak voor het bakken lemon curd toe. De lemon curd geeft een heerlijke smaak aan deze koekjes. Wij vinden deze koekjes echt super lekker. Ze blijven bij ons dan ook nooit lang staan. Met dit recept maak je ongeveer 15 koekjes. Je kan het recept ook prima verdubbelen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Smelt de boter en laat wat afkoelen voor verder gebruik.
- Doe de poedersuiker in een kom.
- Was de citroen en dep droog.
- Rasp de gele schil van de citroen en voeg de schil toe aan de poedersuiker.
- Voeg het sap van ⅓ citroen toe aan de poedersuiker en meng door elkaar.
- Voeg de boter en het ei toe aan de poedersuiker en roer door elkaar.
- Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en het zout door elkaar.
- Voeg het bloemmengsel toe aan de poedersuiker en meng tot een egaal beslag.
- Dek de kom met het beslag af en zet minimaal 2 uur in de koelkast tot het deeg is opgesteven.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe in een diep bord kristalsuiker.
- Schep in een ander diep bord poedersuiker.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak met vochtige handen deeg balletjes van ongeveer 19 gram per stuk.
- Rol de deeg balletjes eerst door de kristalsuiker en vervolgens door de poedersuiker.
- Leg de deeg balletjes met genoeg tussenruimte op de bakplaat.
- Duw voorzichtig met je duim een holte in de koekjes.
- Schep lemon curd in een spuitzak.
- Spuit lemon curd in de holte van de koekjes.
- Bak de koekjes in 15-16 min. gaar. (De koekjes blijven ligt van kleur alleen de randen verkleuren iets)
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Bewaar de koekjes luchtdicht, ze zijn zo een kleine week houdbaar.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil