Lemon curd brood met cranberry´s

Dit brood is even werk om te maken maar het smaakt heerlijk! Ik heb dit brood voor kerst gemaakt maar je kan het natuurlijk ook prima op een ander moment eten. 

Als je dit brood gaat maken, let er dan op dat de karnemelk op kamertemperatuur is anders gaat het met het rijzen niet goed. Het is een recept uit het zoetboek van delicious.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Doe bloem, gist, zout, karnemelk, 50 gr. boter en 1 el lemon curd in de kom van de mixer.

  • Kneed alles door elkaar tot een soepel deeg.

  • Dek de kom af met plasticfolie of een vochtige theedoek en laat het beslag 1 uur rijzen.

 

  • Meng ondertussen de resterende boter met de cranberry´s en het vanille extract. 

  • Bewaar de boter (in de koelkast of op de aanrecht) tot je het brood gaat eten. 

 

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Bestrooi je werkblad licht met bloem.

  • Duw het deeg voorzichtig plat en rol uit tot een lap van 30x34 cm.

  • Bestrijk het deeg met het lemon curd maar houd de randen vrij. 

  • Rol het deeg vanaf de lange kant op.

  • Snijd de deegrol in de lengte doormidden. 

  • Draai het deegslierten zodat ze met de snijkant naar boven liggen.

  • Draai de deegslierten voorzichtig om elkaar.

  • Leg het brood op de bakplaat.

  • Bestrooi het brood met amandelschaafsel.

  • Dek het brood af met plasticfolie en laat het brood 1 uur rijzen.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 

  • Bak het brood 25-30 min. bruin en gaar.

  • Laat het brood afkoelen (je kan het ook eten als het nog lauw is).

  • Strooi vlak voor serveren het brood met poedersuiker. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil