Lemon curd

Ik maak regelmatig zelf lemon curd. Lemon curd is erg lekker in taarten en gebak. Je kan het ook goed in je yoghurt, kwark en ijs eten. Het recept wat ik altijd gebruik komt van laurasbakery.nl. Je kan de lemon curd het beste in de koelkast bewaren. Het is ongeveer 2 weken houdbaar. Kook je vooraf een pot uit dan kan je de lemon curd tot een jaar bewaren op een donkere, koele plaats.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Rasp de citroenen en pers ze uit. Zeef het sap zodat er geen velletjes en pitjes inzitten.

  • Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een kom. Doe in een pan een laagje kokend water en zet de kom erop zodat het mengsel au-bain-marie gemaakt kan worden. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat. Hou in de gaten of er nog water in de pan zit.

  • Laat de ingrediënten in de kom smelten tot een glad mengsel. Blijf wel roeren.

  • Als alle boter is gesmolten voeg je het citroensap toe. Kluts de eieren en voeg die ook toe aan het mengsel.

  • Blijf rustig roeren in de kom. Je zult zien dat de lemon curd steeds dikker wordt. Blijf roeren tot de lemon curd de dikte van yoghurt heeft. (dit duurt ongeveer 20 min. )

  • Giet de lemon curd in een schaal en dek af met plastic folie. Laat de lemon curd helemaal afkoelen. De lemon curd word nu nog wat dikker.

  • Is de lemon curd helemaal koud, doe hem dan in een pot die je goed kan afsluiten.

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil